Aktiviteter

Ski og Rulleskiløyper

Bykle Lysløype 5,5km

Turveg som i tillegg til ski på vinteren oger egna for sykkel og barnevognsommeren.Lysløypeni Bykle er enfin rundløype både til fots om sommeren og på ski om vinteren. Løypengår på godt opparbeidetgrusveihele veien rundt og er stort sett enkel å gå, men har noen fåbratte bakker.Det finnes også en enklere variant ved å gå 1 km. løypa.Turen anbefales å gå med klokka.Du kan også sykle eller gå turen med barnevogn. På det høyeste punktet er det fin utsikt vestover Støyldalen og det oppdemte Botsvatn. Herifragår det en umerket og svak sti til toppen av Jarekollen, der det er flott utsikt over Bykle. Startsted: Parkeringenbak Bykle aldersog sykehjem

Hovden Løypenett

Hovdens løypenett er 180 km og varierer fraskogsterreng tilfjellterreng. Løypene blir preparert daglig så lenge værettillater dette.Her er det mange løyper å velge mellom;korte og lange, bratte og slakke. Det er gode treningsforhold for både klassisk og skøyting, og på stadion kan du trene på oppløp. Både stadion og store deler av løypenettet (ca. 10km) erflombelyst til kl. 23 hver kveld.Hovden Langrenns arenapasser bra forbarnefamilier. Hele runden er ca. 2,5 km. men det er ingen skam å snu når minsten føler for det.Uansett er det et allsidigterreng med stor variasjon som gjør det motiverende å gå på ski, og det er kort vei tilbake til startog bilparkering.Selv om dette er et treningsanlegg og mange aktive skiløpere befinner seg her, er småtassene velkommen. Løypene er brede og gir plass til alle, men det er alltid hyggelig å vise hensyn til andre. Følggjernedet høyre sporet, og forsøk å unngå å gå for mange i bredden slik at de som kommer bak har mulighet til å passere. Er det behov for en rastepause, er det mange fine og lune plasser utenforog like i nærheten av sporet.

Rulleskiløype i Hovden langrennsarena

Hovden langrenns arenaligger nær Hovden sentrum og om vinteren er dette et idrettsanlegg med daglig preparerte langrennsløyper som passer for alle.Høsten 2016 ble deler av langrennsarenaen anlagt for rulleski.Området heter Røyrvikåsen. Her er det rulleskiløyper med ulik vanskelighetsgrad, både for barn og nybegynnere samt eliteløpere. Det er også flombelysning i løypene.Det er godt merket med piler på asfalten som viser retning og vanskelighetsgrad.Hvis du ønsker å leie utstyr så har debåde sko, ski og staver hos Hovden Sport, midt i Hovden sentrum.
Bykle Hotell

Hos oss er du alltid velkommen

FØLG OSS!

KONTAKT

Mobil: 37 93 89 99

Epost: post@byklehotell.no

ÅPNINGSTIDER

Ukedager: 15:00 - 21:00

Lørdag: 15:00 - 21:00

Søndag: 13:00 - 18:00

(Åpningstidene varierer i lavsesong, ta kontakt for mer info)